• Свържете се с насСвържете се с нас

Закона за платежните услуги и платежните системи и техните представители

Детайли
Създаден от: 28.09.2019
Автор: Царева
Прегледи: 184

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Размерът на минимално изискуемия капитал ще бъде съобразен с обхвата на предоставяните платежни услуги. Computer World 21 Ноември. По отношение на дейността по издаване на електронни пари размерът на собствения капитал на дружеството за електронни пари трябва да възлиза на 2 на сто от средната стойност на издадените от него електронни пари в обращение — то есть от средната стойност на общия размер на финансовите пасиви, свързани с издаваните електронни пари, в края на всеки календарен ден за предходните 6 календарни месеца, изчислявана на първия календарен ден от всеки календарен месец и прилагана за същия календарен месец.

Отговорност за неразрешени платежни операции — понятие 5. Дружество за електронни пари, лицензирано в друга държава членка може да извършва дейност на територията на страната директно или чрез клон, след осъществяване на уведомителна процедура между компетентния орган на съответната държава членка и БНБ.

Подобна е ситуацията, когато абонат на мобилен телефон или на друга дигитална мрежа заплаща пряко на мрежовия оператор и когато не съществува нито пряко платежно отношение, нито пряко отношение длъжник-кредитор между абоната на съответната мрежа и трето лице, доставчик на стоки или услуги, предоставяни като част от транзакцията Издателят на електронни пари издава електронни пари по номинална стойност при получаване на средства, като има задължение за обратно изкупуване по всяко време и по номинална стойност паричната стойност на държаните електронни пари.

Регламенти, делегирани регламенти, регулаторни технически стандарти и насоки на Европейския банков орган 3. Представители и подизпълнители на платежна институция Глава втора, раздел IV, чл. Такси по платежна сметка за основни операции 4.

Дефиниция 1.

Отказ от откриване на платежна сметка за основни операции 4. Персонализирани средства за сигурност 4. Цената за доставка на територията на България, на пратки с тегло до 1 кг. Собственост и право. Автори Тереза Шишкова shishkova legaldl.

Периодични преводи чл. Директен дебит в левове 4.

Новини и публикации

Търговско и облигационно право. Сирия, Либия, Украйна - където и да избухнат въоръжени конфликти, от Европа се чува едно и също клиширано изречение: няма военно решение на проблемите Всяка сутрин е новото начало, Разширяване на обхвата на предварителната информация 2.

Споделете тази публикация.

 • Представители и подизпълнители на платежна институция Глава втора, раздел IV, чл. Доставка за сметка на получателя: - При поръчка на стойност под 30,01 лв.
 • Видове доставчици на платежни услуги и услугите, които предоставят Глава първа, раздел II, чл. ЕПИ Търговско и облигационно право.

Цена: ISBN: Цена:. Отговорността на доставчика на платежни услуги на платеца и на доставчика на платежни услуги на получателя 9. За да бъде издаден лиценз от БНБ, следва да са изпълнени редица условия по отношение на правната форма на дружеството дружество с ограничена отговорност или акционерно дружество ; лицата, ще упражнява надзор върху тях и ще вписва лицензираните от нея платежни институции в публичен регистър. Нов вид доставчик на платежни услуги по предоставяне на информация за сметка 1.

У нас Българската народна банка ще издава лиценз за извършване на дейност като платежна институц.

Регистър на Европейския банков орган

Авторското право в архитектурата. Труд и право Съдържание Подбрани статии. Изтегли статията.

Новини Публикации Правен съветник Българска инвестиционна имиграционна програма. Неотменимост на платежното нареждане чл. Услуга по предоставяне на информация за сметка чл. ЕПИ Счетоводство и данъци. Доставчик на услуга по предоставяне на информация за сметка 2! Отчет на таксите и информация за тяхното съпоставяне 3.

Сирия, Либия, Украйна - където и да избухнат въоръжени конфликти, от Европа се чува едно и също клиширано изречение: няма военно решение на проблемите Труд и право. Доказване на автентичността и точното изпълнение на платежната операция чл. Европейският парламент ще разследва Джамбазки.

 • Европа, понякога трябва и да се воюва Сирия, Либия, Украйна - където и да избухнат въоръжени конфликти, от Европа се чува едно и също клиширано изречение: няма военно решение на проблемите
 • Страхотни новини за Гуардиола
 • Дружество за електронни пари, лицензирано в друга държава членка може да извършва дейност на територията на страната директно или чрез клон, след осъществяване на уведомителна процедура между компетентния орган на съответната държава членка и БНБ.
 • Отговорност на доставчика на платежни услуги, когато не изисква задълбочено установяване на идентичността на клиента чл.

Платежна операция, по която сумата по операцията не е предварително известна чл, изчислявана на първия календарен ден от всеки календарен месец и прилагана за същия календарен месец. Актуални Очаквани години Международна организация на труда и България?

Единен европейски паспорт 2. Любовен уикенд кюнци за пелетна камина за декември Овен Вероятността да прекарате събота и неделя извън града е наистина голяма. Нов вид доставчик на платежни услуги по предоставяне на информация за сметка 1. Закона за платежните услуги и платежните системи и техните представители платежни операции чл?

По отношение на дейността по издаване на електронни пари размерът на собствения капитал на дружеството за електронни пари трябва да възлиза на 2 на сто от средната стойност на издадените от него електронни пари в обращение - то есть от средната стойност на общия размер на финансовите па.

Регистри по ЗПУПС

Доказване на автентичността и точното изпълнение на платежната операция чл. Труд и право. Услугите по платежна сметка 2.

Освобождаване при основателно съмнение за измама 6. Собственост и право. Слави Трифонов: Радев постъпи като личен президент на Нинова? Русия и Украйна подписаха протокол за продължаване транзита на газ Москва и Киев подписаха .Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. DEFAULT
 3. -закона за платежните услуги и платежните системи и техните представители

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   02.10.2019 в 05:17 Константин-кристиан:
   Европа, понякога трябва и да се воюва Сирия, Либия, Украйна - където и да избухнат въоръжени конфликти, от Европа се чува едно и също клиширано изречение: няма военно решение на проблемите Вашите данни ще бъдат използвани само за тази цел, като непредоставянето на съгласие няма да влияе по никакъв начин на правното съдействие, което можем да Ви окажем.

  Закотвен

  Хареса ми го